Flor Maesen

Lokeren, 1995
behaalde zijn Bachelordiploma Fotografie aan KASK Gent en volgt er momenteel de Masteropleiding. Naast verschillende tentoonstellingen in eigen land, werd zijn werk gepresenteerd op Breda Photo en op het Krakow Photofestival ShowOFF.

Flor onderzoekt de schilderachtige kwaliteiten van het medium fotografie en geeft zo een hedendaagse invulling aan het picturalisme. Hij beschildert en transformeert zijn beelden – als een laag over de werkelijkheid – waarna hij ze meermaals opnieuw fotografeert om tot een finaal beeld te komen. Dit procedé leidt tot unieke werken, als tussenstappen in een zoektocht naar ultieme schoonheid.

‘Contrary to the medium's original use my aim is not to capture reality as it is, but to create my own kind of reality. A reality in which strangeness is the norm, while nevertheless remaining oddly calming and familiar.’

Hij creëert een dromerige en tijdloze wereld waarin schilderachtige landschappen, duistere portretten en naakten elkaar afwisselen.

Op FRONT presenteert Flor zowel oud als nieuw werk. Het nieuwe werk werd geïnspireerd door het Offer van Isaac (Genesis 22:1-13) dat in Brittens invulling van het Offertorium een belangrijke rol inneemt.