Tim Taveirne

Brugge, 1994
studeerde in 2017 met de voorstelling Stil(l) af als master in de richting Drama van KASK Gent . Samen met compagnon de route Loes Swaenepoel speelde hij op verschillende theaterfestivals (Theater Aan Zee, Fringe Festival Amsterdam, Love at First Sight Antwerpen). Hij werkt momenteel aan een voorstelling voor kinderen en een voorstelling met mensen met een psychiatrische achtergrond. Als gepassioneerd woordenwever schrijft hij voor Concertgebouw Brugge en Passionate Platform.

Het werk van Taveirne wordt gekenmerkt door een toestand tussen stilstand en beweging, een proces van wording waar de wording niet meer spontaan opwelt, maar een bewuste zaak wordt die constante energie vereist. Krampachtig en hoekig, verstild maar niet zwijgzaam.

Op FRONT brengt Tim Taveirne zijn tekst over Skogskyrkogården, een kerkhof in een buitenwijk van Stockholm, de grootste begraafplaats van Zweden en tevens UNESCO Werelderfgoed. De 90 000 onbekende en vaak onuitspreekbare namen herinneren aan de relativiteit van het leven zelf. Ze vormen in klank en ritme de aanleiding voor deze performance. Een evenwichtsoefening tussen het alledaagse, geestige en het definitieve, onherroepelijke.

© Abke-Haring ‘FUCTIONAL 21 I WHITE’