de polen/ Kobe Chielens en Lieselotte de Keyzer

Kobe Chielens (Poperinge, 1993) en Lieselotte De Keyzer (Gent, 1987) studeerden beiden af als theatermaker aan KASK Gent. Kobe was vooral actief als acteur en theatermaker met Bosse Provoost. Met hem creeëerde hij vijf stukken, waaronder Moore Bacon! dat de KBC-TAZ Jongtheaterprijs won. Lieselotte werkt nauw samen met het collectief Tibaldus waarmee ze dit jaar Yvonne, prinses van Bourgondië speelde.
Met Geert Belpaeme en Bosse Provoost richtten ze in 2016 het collectief ‘de polen’ op. Ze ontwikkelden een bijzondere theatertaal waarin de fysieke acteur in een visueel spel wordt geplaatst. Ze onderzoeken hoe een speler zich verhoudt tegenover lichaam en ruimte.

A Strange Meeting wordt een ontmoeting tussen het gelijknamige gedicht van Wilfred Owen en het sobere theater van de polen. Ze gaan op zoek naar een hedendaagse vertaling van het gedicht, dat Benjamin Britten inspireerde voor het laatste deel van zijn War Requiem. De constante aanwezigheid van dood en liefde maakt deze performance tot een bijzondere ontmoeting tussen theatermakers Lieselotte en Kobe. De zin ‘I'm the enemy you killed, my friend’ uit het gedicht van Owen werd voor Kobe en Lieselotte de aanzet tot een fysiek spel.