Samuel Baïdoo

Hoboken, 1992
studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunsten Hoboken en behaalde zijn master illustratie en grafisch ontwerp aan Sint Lucas Antwerpen. Daarna startte hij een dansopleiding aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen waar hij het repertoire van Sidi Larbi Cherkaoui danste. In 2017 stond hij op het podium in ‘Grensgeval’, een voorstelling van Guy Cassiers in samenwerking met Maud LePladec.
Samuel is mede-oprichter van het kunstcollectief ‘Hanafubuki’ en werkt sinds 2017 als choreograaf en gastdocent bij Dansstudio Arlekino.

Hernan Mancebo Martinez

Granada, 1990
begon zijn carrière als danser door zich te verdiepen in Martial Arts. Na 6 jaar Kung Fu kiest hij ervoor dans te studeren aan het Reina Sofia Conservatory of Granada en danst bij het gezelschap van het ‘Granada Tanz Teatro’.
Zijn interesse voor de Belgische hedendaagse dans leidt hem naar het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. In 2017 danste hij in ‘INSIGHT’ van Agostina D’Allessandro en in ‘Grensgeval’. Gedurende deze intense periode zouden Samuel en Hernan mekaar als danser vinden.

Op FRONT brengt het duo met ‘Oceanus’ een poëtische reflectie op de ontmoeting tussen oorlogsdichters Owen en Sassoon, die in WOI naast mekaar in de ziekenboeg belandden.