Victor Goemaere

Izegem, 1995
studeerde fotografie aan Sint-Lukas Brussel en begon tijdens zijn opleiding te werken aan audiovisuele opvoeringen. Naast de invloeden uit zijn muzikale achtergrond, vormen de uiterlijke verschijning en de vorm van stilstaand en bewegend beeld zijn bron van inspiratie. Uit een analyse van de eigenschappen van audio en video volgen audiovisuele opvoeringen waarbinnen de techniciteit en muzikaliteit een actieve rol speelt. In 2016 presenteerde hij zijn werk op Breda Photo.

Amelia Malfait

Brussel, 1995
studeerde Geschiedenis aan de Universiteit Gent, en zou later overstappen naar Filosofie en Arabistiek. Momenteel studeert ze theaterregie aan RITCS Brussel. Na verscheidene journalistieke publicaties schrijft ze meer prozaïsche, gefictionaliseerde realiteiten neer. Die inhoud wil zij conceptueel verder vermenigvuldigen met verscheidene vormen en media, die al dan niet rechtstreeks uit het geschreven woord voortvloeien.

Op FRONT presenteert het duo de creatie Eén lijnen. Goemaere en Malfait ontmoeten elkaar tijdens hun onderzoek naar hoe het vormelijke en het inhoudelijke zich kan verhouden ten opzichte van elkaar. Het idee van een frontlinie werd geabstraheerd tot het idee van één lijn. De essentie van een lijn wordt gebruikt om het netwerk aan lijnen, linies, grenzen te onderzoeken.